slideboven1 slideboven2 slideboven3 slideboven4 slideboven5 slideboven6 slideboven7 slideboven8 slideboven9 slideboven10 slideboven11 slideboven12 slideboven13 slideboven14 slideboven15 slideboven16 slideboven17 slideboven18 slideboven19 slideboven20 slideboven21 slideboven22 slideboven23 slideboven24 slideboven25 slideboven26 slideboven27 slideboven28 slideboven29
slideonder1 slideonder2 slideonder3 slideonder4 slideonder5 slideonder6 slideonder7 slideonder8 slideonder9 slideonder10 slideonder11 slideonder12 slideonder13 slideonder14 slideonder15 slideonder16 slideonder17 slideonder18 slideonder19 slideonder20 slideonder21 slideonder22 slideonder23 slideonder24 slideonder25 slideonder26 slideonder27 slideonder28 slideonder29

Ambassadeur Rudi van Houts

Gulbergen24 is trots te mogen rekenen op de steun van Rudi van Houts. Al jaren voert hij de Nederlandse mountainbike-elite aan. Bij de Spelen in Londen vertegenwoordigde hij ons land bij de mountainbikers. Maar ook bij Gulbergen24 laat hij zich graag zien. Liefst met een eerste ronde aan de kop van het startende deelnemersveld. Maar dat zat er in 2012 helaas niet in.

Rudi van Houts

Net een maand na de Olympische wedstrijd en nog geen week na een zware schouderoperatie stond hij er weer: Rudi van Houts. De ambassadeur van Gulbergen24 toonde karakter door het woord te voeren tijdens de bijeenkomst voor pers en sponsoren. Met een mitella dit keer. Rudi sprak inspirerende woorden voor de aanwezigen, ook over de toekomst van Gulbergen. Terugkijkend op de Olympische Spelen wil Rudi niet spreken over een teleurstelling. Ik heb keihard gewerkt voor de kwalificatie en de voorbereiding. Natuurlijk is de wedstrijd niet helemaal zo gelopen als ik gedroomd had. Een 17e plaats niet de top 8 plek die ik me tot doel gesteld had. Maar het is zo prachtig om je land te mogen vertegenwoordigen en dan nog als enige op dit onderdeel! Ik vond het enorm indrukwekkend om in zo’n entourage als in Londen te rijden. Die ervaring neem je toch mee”.

De Olympische wedstrijd werd natuurlijk gehouden buiten Londen, aan de kust bij Hadleigh. Na vertoning van de beelden van het parcours blijken de aanwezigen onder de indruk. Rudi minder. “Een zwaar en gevaarlijk parcours? Wel pittig, ja. Eigenlijk was het redelijk selectief en geaccidenteerd, maar de klimmen zijn relatief kort en het parcours was ook best snel. Op veel plaatsen was er een losse ondergrond. De afdalingen waren op sommige plaatsen behoorlijk stenig, maar voor ons zeker niet bijzonder gevaarlijk.”

Zijn er overeenkomsten tussen Hadleigh en Gulbergen? “Er zijn eigenlijk veel overeenkomsten. Engeland is ook geen Alpenland en Londen heeft geen hoge bergen. Maar met kunstmatige rotsformaties hebben ze daar een parcours aangelegd dat alles in zich heeft voor trainingen en wedstrijden. Die steile klimmen en technische stukken kan je hier natuurlijk ook perfect maken. Gulbergen heeft dan ook zeker de potentie om uit te groeien tot een NOC*NSF faciliteit met een wedstrijd- en trainingsparcours. Dat zou wel wat zijn ja, een wereldbekerwedstrijd rijden voor eigen publiek!” Ongetwijfeld zien we Rudi weer terug als deelnemer in het mountainbikecircuit en als ambassadeur bij Gulbergen24.

Nog
dagen
0
0
0
uur
0
0
minuten
0
0
seconden
0
0
tot de start